Over ons

Van idee tot realiteit

Werken met passie, van idee tot realiteit.

Licht is een heel belangrijk element in een huis, maar ook meteen een uitdaging omdat er veel bij komt kijken en er veel keuze is. Maar als een huis goed verlicht is, brengt dit direct sfeer. Met dit in mijn gedachten ben ik VD Licht en Interieur gestart. Ik ben Tim van Dam, lichtontwerper en sinds 2020 eigenaar van VD Licht en Interieur. Met mijn passie voor licht zorg ik ervoor dat er op een creatieve en professionele manier wordt gekeken naar het lichtbeeld in de woning.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in interieur. Door mijn achtergrond in elektrotechniek en te werken voor een lichtmerk is de passie voor verlichting aangewakkerd. Hier ben ik me dan ook verder in gaan verdiepen waardoor het verlichten van woningen op mijn pad is gekomen. Ik ben gestart met het advies geven aan particulieren op het gebied van het verlichten van een ruimte of hele woning en dat heeft me veel energie en mooie resultaten gebracht! Naast het geven van advies en creëren van een lichtplan, lever ik ook de verlichting. Met mijn achtergrond in de elektra zorg ik daarbij ook voor meerwaarde voor de bouwer en installateur, omdat ik de technische aspecten direct meeneem in advies en uitwerking van een plan. Hierbij kan ik dan ook fungeren als sparringpartner voor de installateur ter plaatse.

''Het is mijn drijfveer om jouw woning te veranderen in een droomhuis door middel van sfeervolle verlichting.''

VD Licht en Interieur

VD Licht en InterieurDe belangrijkste outtake bij oprichting van VD Licht en Interieur in 2020 is dat het woord 'lichtontwerp' altijd geassocieerd wordt met 'grote huizen, luxe, dure plannen en dure verlichting'. Mijn uitgangspunt is dat iedereen moet kunnen genieten van de verlichting in de woning. Goede verlichting hoeft niet altijd duur te zijn, en met slimme ideeën kun je de sfeer in de woning al enorm verbeteren.

Door mijn kennis en ervaring in de elektra en verlichting, lever ik niet enkel een lichtplan of een lamp incl. armatuur maar zorgen we er ook voor dat deze op de juiste manier wordt opgehangen of gemonteerd. Zo begeleid ik het project daadwerkelijk van idee tot realisatie. Om tot een goed resultaat te komen werk ik in verschillende fases. Allereerst is het belangrijk om de wensen in kaart te brengen door middel van een kennismakingsgesprek op locatie of in de showroom te Breda (contactgegevens staan onderaan). Daarna wordt er een lichtplan gemaakt en in een volgend gesprek besproken en aangepast n.a.v. feedback. Vervolgens worden er keuzes gemaakt in armaturen. Nadat dit akkoord is gaat het project van start en begeleid ik het plan tot aan realisatie.

Voor inspiratie ben je van harte welkom in de showroom, of kom ik graag bij je op locatie. Adres showroom:
Mijkenbroek 48
4824AC Breda

Alleen geopend op afspraak.

Van lichtontwerp tot realisatie, we helpen u graag verder.